Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στουρνάρας: Ορατή η προοπτική εξόδου από την κρίση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Υπάρχουν κίνδυνοι που απαιτούν εγρήγορση, τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ωστόσο πλέον είναι ορατή η προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση.

Μιλώντας στο 27ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, “η ώρα της ελληνικής οικονομίας”, ο Γιάννης Στουρνάρας από το β΄ εξάμηνο του 2016 και όλο το 2017, προβλέπεται ανάκαμψη της οικονομίας βασισμένη στην αύξηση των επενδύσεων, της κατανάλωσης και των εξαγωγών. Σημαντική προοπρική δίνει η αύξηση του ΑΕΠ το 2016, αλλά και τα στοιχεία που προβλέπουν πως ο πληθωρισμός από το τέλος του 2016 θα περάσει σε θετικό έδαφος, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα για το έτος, ενδέχεται να υπερβεί τον στόχο.

Ωστόσο βασική προϋπόθεση, όπως τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, είναι μέσα στον επόμενο μήνα να ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση, η οποία θα απελευθερώσει πρωτοβουλίες από τους εταίρους με σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα πρέπει να υλοποιηθούν εντός χρονοδιαγράμματος και οι μεταρρυθμίσεις.

Το αντίθετο, είπε ο κ. Στουρνάρας θα αποτελούσε τροχοπέδη για την πρόσβαση του ελληνικού δημοσίου και των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, τονίζοντας πως ακόμη υπάρχουν κίνδυνοι και από το εξωτερικό περιβάλλον για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, γεωπολιτικοί, άνοδος του λαϊκισμού και του εθνικισμού καθώς και ενδεχόμενο επιδείνωση της προσφυγικής κρίσης που θα ήταν πολύ αρνητική για την ελληνική οικονομία, ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας.
 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε