Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στουρνάρας σε δανειστές: Νέες διοικήσεις στις τράπεζες μέχρι τέλος του μήνα

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

“Πρεμιέρα” με… Γιάννη Στουρνάρα έκαναν οι δανειστές, που επέστρεψαν στην Αθήνα για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και κυπριακάτικο άρχισαν τις επαφές. Ο πρώτος που βρέθηκε στο Χίλτον για να συναντήσει τη Ντέλια Βελκουλέσκου και τους υπόλοιπους εκπροσώπους των Θεσμών ήταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των Θεσμών διήρκεσε σχεδόν μια ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε τους επικεφαλής των κλιμακίων ότι οι νέες διοικήσεις των τραπεζών θα έχουν τοποθετηθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, στο ξενοδοχείο όπου έχουν… “στρατοπεδεύσει” οι εκπρόσωπο των δανειστών βρέθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν το σύνολο της ατζέντας έως το τέλος Νοεμβρίου στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επιζητεί να έχουν ολοκληρωθεί όλα έως τις 20 Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσουν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και οι συζητήσεις για τα ζητήματα της διευθέτησης του χρέους και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Προσερχόμενος στη συνάντηση, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελούν μέρος της β’ αξιολόγησης. Ο ίδιος, ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανέφερε ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια.

Φωτογραφία Eurokinissi

Από εκεί και πέρα, στην… ατζέντα της ημέρας βρίσκονται επίσης, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Ειδικότερα, το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

11:00- 12:00. Επισκόπηση (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης).
12:00- 13:00. Επιχειρηματικό περιβάλλον (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης).
14:00- 15:30. Εξωδικαστικός διακανονισμός (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ).
15:30-17:00. Φορολογικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Πιτσιλής).
17:30- 19:00. Αγορά εργασίας (υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε