Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στουρνάρας στους Financial Times: “Είμαστε εκτός στόχων δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε ακόμα”

Στουρνάρας στους Financial Times: “Είμαστε εκτός στόχων δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε ακόμα”

Το κλιμάκιο της τρόικας ζήτησαν να έχουν νέα συνάντηση την Κυριακή με τον υπουργό Οικονομικών και το αίτημα έγινε δεκτό.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας παραδέχεται ότι ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας είναι εκτός στόχων.

Κατά συνέπεια το δημοσίευμα αναφέρει πως ο νέος έλληνας τσάρος της οικονομίας παραδέχεται ότι με δεδομένο αυτό “δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας”, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν αλλαγές και αναπροσαρμογές, όταν το πρόγραμμα επανέλθει στη σωστή του τροχιά.

Άλλωστε και νωρίτερα μετά τις συσκέψεις με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας είχε εμφανιστεί αισιόδοξος προς τους δημοσιογράφους λέγοντας πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Πάντως, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν εκ νέου ραντεβού την Κυριακή με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, αφού δηλαδή ακούσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης προκειμένου να ζητήσουν τυχόν διευκρινίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόικα σε Στουρνάρα: “Την Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά!”

Βλοσυροί κι αγέλαστοι ήρθαν οι τροικανοί – ΦΩΤΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε