Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στρατηγικός εταίρος για την Ιλυδα

Στρατηγικός εταίρος για την Ιλυδα

Χρηματοδότη για την υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων βρήκε η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Ιλυδα στο πρόσωπο της GEM Global Yield Fund Limited, μέλος του ομίλου επενδυτικών εταιρειών Global Emerging Markets (GEM) Capital management.

Ειδικότερα, υπεγράφη στις 23 Απριλίου συμφωνία – πλαίσιο χρηματοδότησης τριετούς διάρκειας που μπορεί να φτάσει έως τα 21,8 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί με την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο της GEM.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η GEM ιδρύθηκε το 1991 και έχει επενδύσει 3,4 δισ. δολάρια σε διαφοροποιημένες επενδύσεις στις κυριότερες αναδυόμενες αγορές του πλανήτη. Δραστηριοποιείται σε 55 χώρες, έχει πραγματοποιήσει 265 επιχειρηματικές συμφωνίες και λειτουργεί ως ιδιωτικό κεφάλαιο που αποκτά συμμετοχή σε εταιρείες που διαθέτουν ισχυρές επιχειρηματικές προοπτικές και υψηλές αποδόσεις κεφαλαίων.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Ιλυδα έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην λήψη της εν λόγω χρηματοδοτήσεως μέσω έκδοσης μετοχών και ομολογιών μετατρέψιμων σε μετοχές της που θα διατίθενται κάθε φορά με ιδιωτική τοποθέτηση στην GEM. Η συνολική συμμετοχή του fund της GEM στο μετοχικό κεφάλαιο της δεν δύναται κατά οποιαδήποτε στιγμή στην διάρκεια της συμφωνίας να ανέλθει σε ποσοστό ανώτερο του 32,5% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Όπως επισημαίνεται, προς διευκόλυνση της άντλησης της εν λόγω χρηματοδότησης και της εν γένει υλοποιήσεως της συμφωνίας, η συμφωνία συνυπεγράφη και από τον κύριο μέτοχο της Ιλυδας κ. Β. Ανυφαντάκη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε