Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στρος Καν: “Αν ήμουν στην Ελλάδα θα διαδήλωνα κι εγώ”

Στρος Καν: “Αν ήμουν στην Ελλάδα θα διαδήλωνα κι εγώ”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2010 | 13:54
Πρώτη δημοσίευση: 16.05.2010 | 13:54

Κατανοεί τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών αναφέρει στο Έθνος ο επικεφαλής του ΔΝΤ και στέλεχος των Γάλλων Σοσιαλιστών Ντομινίκ Στρος Καν, αναφέροντας μάλιστα ότι αν ήταν στην Ελλάδα θα συμμετείχε και αυτός σε διαδηλώσεις.

Αίσθηση προκαλεί και η δήλωση ότι το ΔΝΤ ζήτησε εξαρχής «μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα, λιγότερο οδυνηρό» και πως έγιναν προσπάθειες να δανείσουν όλοι με επιτόκιο ίδιο με αυτό του ΔΝΤ, «αλλά δεν πετύχαμε». 

Ο κ. Στρος Καν υπεραμύνεται των στελεχών του ΔΝΤ, λέγοντας πως «δεν είναι αστυνομικοί, αλλά γιατροί.[...]. Ο γιατρός δίνει φάρμακο και εμείς σάς δίνουμε χρήματα και σας λέμε ότι πρέπει ν΄αλλάξετε τη συμπεριφορά σας» και εκφράζει την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση θα καταφέρει» να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας, καθώς «είναι απολύτως απαραίτητο για την Ελλάδα να το κάνει» αφού «δεν υπάρχει άλλος δρόμος». 

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ εξηγεί πως «μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, υπάρχει σίγουρα ένα πρόβλημα στη διατηρησιμότητα χρέους στις περισσότερες χώρες, όχι μόνον στην Ελλάδα» και προσθέτει: «Η Ελλάδα είναι μία σημαντική περίπτωση, επειδή ήδη ξεκινήσατε με ένα τεράστιο χρέος, ενώ άλλες χώρες ξεκίνησαν με μικρότερο. Αλλά το πρόβλημα υπάρχει παντού».

Σημειώνει πως το ΔΝΤ παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή «επειδή η Ευρωπαίοι δεν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα» και πως το όλο εγχείρημα πήρε μήνες και μήνες. «Είμαι πεπεισμένος ότι αν το πρόβλημα είχε διευθετηθεί τον Φεβρουάριο, θα ήταν λιγότερο δαπανηρό», λεει.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο