Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στρος Καν: "Η Ελλάδα θα μπει και πάλι στον σωστό δρόμο"

Στρος Καν: `Η Ελλάδα θα μπει και πάλι στον σωστό δρόμο`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.11.2010 | 16:52
Πρώτη δημοσίευση: 19.11.2010 | 16:48

«H κυβέρνηση έχει υπάρξει πολύ τολμηρή και έχει εφαρμόσει αυτά που πρέπει να γίνουν. Oταν μοιραζόμαστε το ίδιο νόμισμα, μοιραζόμαστε και τους ίδιους περιορισμούς».

"Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα μπει πάλι στο σωστό δρόμο», είπε o επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου.

Παράλληλα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει «μια στρατηγική κοινής ανάπτυξης» και να «σπάσει τις αλυσίδες της αδύναμης ανάπτυξης».

«Η συνεργασία αναπτύσσεται με βραδείς ρυθμούς» στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε, αναφέροντας ως παράδειγμα «την καθυστέρηση στην αποκατάσταση του χρηματοοικονομικού τομέα».

Υποστήριξε μάλιστα ότι απουσιάζει στην πράξη ένα ενιαίο ευρωπαϊκό όραμα σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πολιτική, τις εσωτερικές ανισορροπίες και την αγορά εργασίας.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε την Ευρώπη να «σπάσει τις αλυσίδες της αδύναμης ανάπτυξης και να σταματήσει να αποδέχεται την παραμονή της στη δεύτερη θέση». «Είναι ο μόνος τρόπος να διασώσει το κοινωνικό της μοντέλο και την κοινή ευρωπαϊκή μοίρα», τόνισε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο