Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Στρος Καν: Το ΔΝΤ δεν θέλει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το ΔΝΤ στηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί την αναδιάρθρωση του χρέους της, δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν

στη διάρκεια ομιλίας του σε Πανεπιστήμιο στην Ουάσιγκτον. Ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ χρέωσε πολλά από τα σημερινά προβλήματα της χώρας στην καθυστερημένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Στρός Καν πάντως τόνισε ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι λύση καθώς το πρόβλημα της χώρας είναι η ανταγωνιστικότητα, γεγονός που για τους απλούς πολίτες σημαίνει πιο ευέλικτες μορφές εργασίας και φυσικά χαμηλότερους μισθους.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικές αλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
Κατά την ομιλία του ο επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε επίσης ότι «η οικονομική κρίση υπαγορεύει μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση και λιγότερο φιλελευθερισμό».
Όλα αυτά βέβαια την ώρα που το κλιμάκιο της Τρόικας είναι για μια ακόμη φορά στην Αθήνα όπου τα πράγματα όπως παραδέχονται και στελέχη της Κυβέρνησης έχουν καθυστερήσει σε πολλούς τομείς με αποτέλεσμα αυτή τη φορά οι “τροϊκανοί” να είναι δυσαρεστημένοι.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν ότι αυτή τη φορά η Αθήνα δεν θα ακούσει καλά λόγια όπως στις προηγούμενες επισκέψεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε