Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σβόμποντα και Γκίζι προειδοποιούν για εξαθλίωση της Ελλάδας εκτός ευρώ

Σβόμποντα και Γκίζι προειδοποιούν για εξαθλίωση της Ελλάδας εκτός ευρώ

Για εξαθλίωση της Ελλάδας έπειτα από έξοδο από την Ευρωζώνη, προειδοποιούν Χάνες Σβόμποντα και Γκρέγκορ Γκίζι    

Κοινή προειδοποίηση για εξαθλίωση της Ελλάδας, έπειτα από ενδεχόμενη έξοδό της από το ευρώ, απηύθυναν στη διάρκεια ανοικτής συζήτησης στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα και ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αριστεράς στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή, Γκρέγκορ Γκίζι.

“Εάν η Ελλάδα εξέλθει από το Ευρώ, θα περάσει στην εξαθλίωση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίζι, ο οποίος βλέπει τον κίνδυνο ευρείας εξάπλωσης της φτώχειας, σε περίπτωση υποτίμησης του ελληνικού νομίσματος και θεωρεί πως μόνον οι πολύ πλούσιοι στην Ελλάδα θέλουν την έξοδό της από το Ευρώ, όμως “αυτή τη χάρη δεν θέλουμε να τους την κάνουμε”.

Οι δύο πολιτικοί εμφανίστηκαν στη συζήτηση σύμφωνοι, πως θα πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός της φορολογικής πολιτικής στην Ευρώπη και ζήτησαν τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού κανονισμού, σύνδεσης της υπηκοότητας με τη φορολογική υποχρέωση.

Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέπεται, όπως τόνισαν, η αποφυγή καταβολής φόρου εισοδήματος και περιουσίας στη χώρα τους, από πλούσιους Ευρωπαίους, μέσω της μετεγκατάστασής τους σε χώρα με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαρόζο: Ζητάει τραπεζική ένωση στην Ε.Ε.

Το κακό σενάριο για την ευρωζώνη και οι 4 λόγοι που δεν θα προκληθεί διάλυση του ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε