Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να επιστρέψουν οι καταθέσεις

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να επιστρέψουν οι καταθέσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2012 | 08:40
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2012 | 08:19

- Διπλή “επιχείρηση” απο την κυβέρνηση και τις τράπεζες
- Πακέτο με ισχυρά κίνητρα και φορολογική αμνηστία
- Στόχος η επιστροφή 64 δισ. που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό ή κρύβονται σε θυρίδες και σεντούκια

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης ετοιμάζει η κυβέρνηση ωστε να επιστρέψουν οι καταθέσεις που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού ή σε τραπεζικές θυρίδες.

Σύμφωνα με την Ημερησία του Σαββατοκύριακου, το οικονομικό επιτελείο αναζητά πακέτο κινήτρων για να προσελκύσει τους καταθέτες και να γυρίσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες.

Υπολογίζεται οτι απο το δεύτερο 6μηνο του 2009 μέχρι σήμερα περίπου 64 δισ. ευρώ έφυγαν απο τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ανάμεσα στις προτάσεις που υπάρχουν είναι και αυτή του “ιταλικού μοντέλου” για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων και εφόσον σταθεροποιηθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι τράπεζες να βγουν δυναμικά στην αγορά με ελκυστικά καταθετικά προϊόντα. Το ιταλικό μοντέλο θεωρείται το πιο επιτυχημένο παράδειγμα επαναπατρισμού κεφαλαίων στην ΕΕ. Το μέτρο αυτό οδήγησε τους Ιταλούς στο να εισάγουν στη χώρα κεφάλαια άνω των 100 δισ.

Ως κίνητρα το υπουργείο οικονομικών θεωρεί οτι θα μπορούσαν να είναι η πλήρης φορολόγική αμνηστία, ένας χαμηλός φορολογικός συντελεστής της τάξης του 2% ή ακόμα και η πλήρης φοροαπαλλαγή σε περίπτωση που τα κεφάλαια επενδυθούν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.Αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν οτι κάτι τέτοιο θα έχει ευεργετικές συνέπειες για την ενίσχυση των επενδύσεων, την άυξηση της απασχόλησης, την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας αλλα και την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος.

"Μάχη" θα δοθεί και για την επιστροφή των καταθέσεων - ύψους περίπου 30 δισ.- που έσπευσαν να σηκώσουν οι πολίτες ωστε να τις προφυλάξουν απο τον κίνδυνο ενδεχόμενης χρεοκοπίας και τις έκυψαν σε τραπεζικές θυρίδες ή ακόμα και στα σπίτια τους.Διαβάστε
Τελικά, δεν είναι μόνο ένας! - Πολλοί πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό – Ξεκίνησαν από το 2010!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο