Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συλλογικές συμβάσεις τέλος! “Το προβλέπει το Μνημόνιο, ας βλέπατε τι υπογράφετε” λέει η τρόικα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις-αυτές που προβλέπουν μικρότερους μισθούς- θα υπερισχύουν των συλλογικών

λέει ξεκάθαρα το Μνημόνιο και αυτό τα στελέχη της τρόικας δεν τον διαπραγματεύονται παρά το γεγονός ότι η Λούκα Κατσέλη προσπάθησε να … ρίξει λίγο νερό στο κρασί τους. Κυνικά, έχοντας μπροστά τους τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την τρόικα της απάντησαν “εσείς υπογράψατε το Μνηµόνιο. Να ξέρατε τι υπογράψατε…” και σε απλά ελληνικά η μετάφραση είναι: τέλος η εργασιακές σχέσεις όπως τις ξέραμε άνοιξε ο δρόμος για ελαστικά ωράρια για υπερωρίες χωρίς πληρωμή για απολύσεις με μισή αποζημίωση και μισθούς τουλάχιστον 100 ευρώ κάτω από τον σημερινό κατώτατο.
Με λίγα λόγια και ενόψει της επόμενης δόσης του δανείου έχει πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων κάθε συλλογική σύμβαση και από δω και πέρα… βλέπουμε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” ο μόνο βέβαιο είναι ότι “οι όροι των οµοιοεπαγγελµατικών και Επιχειρησιακών Συµβάσεων Εργασίας µπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Κλαδικών Συµβάσεων Εργασίας καθώς και των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίαςκαι οι όροι των ΚλαδικώνΣυµβάσεων Εργασίας µπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε