Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Συμφωνία κάτω από το τραπέζι για χαλάρωση των όρων ετοιμάζει η τρόικα για την Ελλάδα;

Συμφωνία κάτω από το τραπέζι για χαλάρωση των όρων ετοιμάζει η τρόικα για την Ελλάδα;

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει η γερμανική έκδοση των Financial Times δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι η τρόικα θα εμφανίζεται άκαμπτη, οι εταίροι μας είναι πρόθυμοι με όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί να διαπραγματευθούν μια χαλάρωση των όρων του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα,.

Όπως γράφουν, οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση προκύψει, θα απαιτήσει αλλαγές στο πρόγραμμα της χώρας, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών.

Εάν τα άλλα κράτη μέλη θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, δεν θα μπορέσουν να αρνηθούν τέτοιες διαπραγματεύσεις, αναφέρουν οι Financial Times Deutschland.

Η τρόικα πάντως προχωρά με βάση την υπόθεση ότι η Ελλάδα έχει ήδη παραβιάσει τους όρους του σχεδίου μεταρρύθμισης, τονίζει η εφημερίδα με βάση τις πηγές της.

Ο ίδιος ο Σόιμπλε, μιλώντας σε συνάντηση της Κ.Ο. του κόμματός του τους είπε ότι η τρόικα αναμένεται να επιβεβαιώσει στην επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα, ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δεν έχει υλοποιηθεί. Αυτό θα φανεί επισήμως, αλλά απ’ ότι φαίνεται θα αφήσει μια χαραμάδα αλλαγών στο σκληρό πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί.

Πηγή:www.capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η προσφυγή της Κύπρου (;)

Λεφτά υπάρχουν ως 20 Ιουλίου – Κίνδυνος για μισθούς συντάξεις – Απαιτούν να τηρηθεί το μνημόνιο για να δώσουν χρήματα οι εταίροι

“Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει το μνημόνιο”

Συνεργάτης της Μέρκελ: “Ο Τσίπρας είναι τζαμπατζής”

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε