Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Θρίλερ στο Χίλτον! Συμφώνησαν για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% – Επιμένουν για αφορολόγητο στα 8.182 ευρώ!

Θρίλερ στο Χίλτον! Συμφώνησαν για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% – Επιμένουν για αφορολόγητο στα 8.182 ευρώ!

– Στο κεφάλι των φορολογουμένων αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%!
– Δεν δέχονται αφορολόγητο 9.090 ευρώ οι δανειστές και γίνεται παζάρι για το χρόνο εφαρμογής του
– Καμία συμφωνία ακόμα για τα φορολογικά – Ερχονται αυξήσεις στα καύσιμα, στα τέλη συνδρομητικής τηλεόρασης και στα τσιγάρα

Νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κυβέρνηση και εκπρόσωποι των θεσμών συμφώνησαν για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «πακέτο» αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής από το 13% στο 14%.

Μένει να δούμε ποιό είναι το υπόλοιπο πακέτο. Πληροφορίες ανέφεραν για αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης και στα τέλη συνδρομητικής τηλεόρασης.

Αντίθετα, στις διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος.

Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ ζητείται η άμεση μείωσή του στις 8.182 ευρώ και από την ευρωπαϊκή πλευρά τίθεται να μειώνεται σταδιακά στο συγκεκριμένο ύψος.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε