Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σύμβουλος Μέρκελ: Η ύφεση θα σας φέρει στα πρόθυρα Εμφυλίου!

Σύμβουλος Μέρκελ: Η ύφεση θα σας φέρει στα πρόθυρα Εμφυλίου!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2011 | 10:29
Πρώτη δημοσίευση: 27.03.2011 | 10:19

Ο κορυφαίος γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν – σύμβουλος της κυβέρνησης Μέρκελ κρίνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα επηρέαζε το νόμισμα και θεωρεί ότι μετά το 2013 θα βρεθούμε σε αδιέξοδο.

“Η Ελλάδα έχει μεγάλη έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού υπάρχουν δύο λύσεις. Το ένα είναι τα σκληρά οικονομικά μέτρα, παράλληλα με μείωση μισθών και τιμών, τα οποία ωστόσο οδηγούν στην ύφεση. Κάτι τέτοιο θα φέρει την χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου. Ο δεύτερος δρόμος είναι η έξοδος από το ευρώ, η υποτίμηση του νομίσματος της ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της” λέει ο κ. Σιν.

Ερωτηθείς αν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση του ευρώ, ο γερμανός οικονομολός δεν φαίνεται να φοβάται: “Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό. Το ευρώ το αποσταθεροποιούν τα μεγάλα χρέη. Ίσως το ευρώ χωρίς την Ελλάδα να ήταν πιο ισχυρό παρά με τη συμμετοχή της” αναφέρει και προσθέτει ότι όποιος δρόμος και αν επιλεγεί θα είναι δύσκολος: “Όλα αυτά εγώ θα τα χαρακτήριζα μία γνήσια ελληνική τραγωδία”.

Όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, ο κ. Σιν αναφέρει ότι “η σημερινή λύση που ακολουθείται φέρνει αποτέλεσμα μέχρι και το 2013. Είναι πολύ πιθανό μετά την ημερομηνία αυτή να χρειαστεί πρόσθετη οικονομική βοήθεια. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί η χώρα να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες με τις δικές της δυνάμεις εκτός κι αν συμβεί κάποιο θαύμα” καταλήγει.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook