Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σύμβουλος του ΓΑΠ αποκαλύπτει:"Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε εξετάσει επιστροφή στην δραχμή"

Σύμβουλος του ΓΑΠ αποκαλύπτει:`Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε εξετάσει επιστροφή στην δραχμή`
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 14.05.2012 | 18:12
Πρώτη δημοσίευση: 14.05.2012 | 17:45

Η δήλωση - βόμβα, βγήκε από τα χείλη του πρώην συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, Ρίτσαρντ Πάρκερ. Μιλώντας στο Skynews ο κ. Πάρκερ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη στα πρώτα στάδια της κρίσης χρέους.

Ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο  2010-2011 διευκρίνισε ότι μια τέτοια κίνηση δεν είχε κριθεί οικονομικά επωφελής με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

«Συζητήσαμε τα πάντα και όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι. Το ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη είχε εξεταστεί σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός καθηγητής.

H ελληνική κυβέρνηση όπως λέει, είχε προσκαλέσει οικονομολόγους με εμπειρία από επιστροφή μιας χώρας σε εθνικό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών από την Αργεντινή. Το συμπέρασμα ήταν ότι η Ελλάδα δεν θα είχε όφελος από μία ανάλογη κίνηση.

Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ εκτίμησε επίσης ότι τα οφέλη της επιστροφής στη δραχμή υπερεκτιμώνται από ορισμένους αναλυτές. Σημείωσε ότι οι δύο βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός και η ναυτιλία δε θα ωφελούνταν τόσο πολύ από την υποτίμηση του νομίσματος όσο ελπίζουν ορισμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια αν πάμε σε...


Ατελείωτη κατρακύλα στο Χρηματιστήριο! Ξεπερνά το -5%


Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο