Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συναγερμός από Στουρνάρα: Κίνδυνος αν δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση

Συναγερμός από Στουρνάρα: Κίνδυνος αν δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση

Καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες για την οικονομία αν δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση, προειδοποίησε ο Γ. Στουρνάρας. Σε ομιλία του στη Βουλή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στάθηκε στον κίνδυνο αποβολής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν αλλά και στα κόκκινα δάνεια.

Έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης έκανε ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε πως σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες για την οικονομία θα είναι καταστροφικές.
”Πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση ταχέως. Θα βελτιώσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την επιστροφή των καταθέσεων. Η απόσταση από την έξοδο είναι σχετικά μικρή. Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία μια νέα οπισθοδρόμηση, ένα νέο φαύλο κύκλο”είπε σε ομιλία του σε επιτροπή της Βουλής ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος..

Μάλιστα ο ίδιος μίλησε ανοιχτά για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.
”Ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στην μετακίνηση ανθρώπων και προϊόντων δεν μπορεί να αποκλειστεί”.

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα μέσα στον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμοι οι όροι για τα κόκκινα δάνεια.
”Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια, να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή με ιδιωτικοποιήσεις και όχι αύξηση φόρων, να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία. Αυτά είναι τα μόνα μέσα για την επίτευξη διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι κρίμα να μείνει αναξιοποίητη η δημόσια περιουσία”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε