Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Συναγερμός για τις 100 δόσεις στην κυβέρνηση – Θα ζητήσουν από τους θεσμούς να μείνουν ως έχουν!

Συναγερμός για τις 100 δόσεις στην κυβέρνηση – Θα ζητήσουν από τους θεσμούς να μείνουν ως έχουν!

– Συνειδητοποίησαν στην κυβέρνηση ότι αν μειωθούν οι 100 δόσεις δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι
– Εξετάζουν ακόμα και μετάθεση κάποιων πληρωμών για αργότερα
– Φόβος να εκτιναχθούν στα 90 δις. ευρώ τα χρέη προς το Δημόσιο και να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός

Αδυναμία να πληρώσουν οι φορολογούμενοι όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις και τυχόν αυξημένες δόσεις αν αλλάξει η ρύθμιση των 100 δόσεων, διαβλέπει το υπουργείο Οικονομικών. Εκτιμά ότι σε αυτή την περίπτωση αφενός μεν το χρέος των ιδιωτών θα φτάσει στα 90 δις. ευρώ, ενώ και ο προϋπολογισμός θα κινδυνεύσει με εκτροχιασμό.

Για το λόγο αυτό μελετά δύο ενέργειες. Η πρώτη είναι η διατήρηση ως έχουν οι 100 δόσεις για την εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο και η δεύτερη η μετάθεση κάποιων πληρωμών για αργότερα στους μήνες που συσσωρεύονται πολλές υποχρεώσεις και οι φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Το αίτημα για τις 100 δόσεις θα θέσει σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το υπουργείο Οικονομικών στο κουαρτέτο και θα διαπραγματευτεί να αλλάξει στο σημείο αυτό η συμφωνία που υπάρχει στο τρίτο μνημόνιο και εν τέλει οι δόσεις να παραμείνουν ως έχουν.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια γιατί διαβλέπει ότι υπάρχει μεγάλη αδυναμία από τους φορολογούμενους να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ιδίως τώρα που είναι συγκεντρωμένες παρα πολλές σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο όγκος των φορολογικών υποχρεώσεων φοβίζει πως πολλοί φορολογούμενοι θα βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων αν αυξηθούν οι δόσεις με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάσει σημαντικά έσοδα και οι πολίτες να μην απαλλαγούν από το άγχος του χρέους. Μάλιστα ο συνδυασμός της αύξησης των δόσεων και των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων προκαλεί φόβο στο υπουργείο Οικονομικών ότι τα χρέη προς το Δημόσιο θα εκτοξευτούν στα 90 δις. από 80 δις. σήμερα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε