Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με Σαπέν για τη δεύτερη αξιολόγηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον Γάλλο ομόλογό τους Μισέλ Σαπέν​ ​συναντήθηκαν σ​ήμερα στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών, ​Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ​ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ​Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε μια λεπτομερής συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν την αξιολόγηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Για τον γαλλικό τύπο πάντως είναι σαφές, ότι ο Έλληνας υπουργός ξεκίνησε ένα νέο γύρο επαφών με στόχο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την επιτάχυνση της αξιολόγησης.
«Ξεκινάμε πάλι για ένα γύρο!» γράφει η εφημερίδα L’OPINION . «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξαναπήρε το ραβδί του προσκυνητή για να πείσει τους ευρωπαίους πιστωτές να ξεμπλοκάρουν τη νέα δόση βοήθειας των 6,1 δισ. ευρώ», αναφέρει.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην αυριανή συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, αλλά και με πιθανές συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του, αλλά και με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε