Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Συνεργασία-σταθμός των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών στον κόσμο εκτοξεύει το ευρώ και απογειώνει ΟΛΑ τα διεθνή Χρηματιστήρια – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

– Μιά γροθιά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την Federal Reserve των Η.Π.Α, την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Τράπεζα της Ιαπωνίας
– Αποφάσισαν να συνεργαστούν για να ενισχύσουν την  ρευστότητα των τραπεζών
– Ώρα 14.00 το ευρώ ήταν στα 1,37723 δολάρια.Λίγα λεπτά μετά πέταξε στα 1,39281

Η αιτία βρίσκεται σε μία λιτή ανακοίνωση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας με τεράστια όμως σημασία διότι πρόκειται για μία σοβαρή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών.

Ότι δηλαδή η ΕΚΤ μαζί με την Κεντρική (ομοσπονδιακή) Τράπεζα των Η.Π.Α, την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισαν να συνεργαστούν ώστε να παρέχουν συντονισμένα ρευστότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, θα πραγματοποιήσουν τρεις πράξεις παροχής ρευστότητας μέσω τίτλων διάρκειας περίπου τριών μηνών έως τα τέλη του έτους.

Στο άκουσμα της είδησης αυτής ανέβηκαν σαν ελατήρια τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη στο +3,7% και την μετοχή της Deutsche Bank στο +9,2%.

Πύραυλοι οι γαλλικές τράπεζες με την BNP Paribas να κερδίζει ως και +22%.

Η τραπεζική αυτή κίνηση, με ένα τόσο σοβαρό μέτρο νομισματικής σταθερότητας, θεωρείται σίγουρο πως αντανακλαστικά, αφού θα επωφεληθούν οι ευρωπαικές τράπεζες, θα ισχυροποιήσει και τις ελληνικές.

Και βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή της συνεργασίας αυτής, καθώς συνδέεται ευθέως με τις αμερικανικές πρωτοβολίες για την επίλυση της ευρωπαικής κρίσης χρέους.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε