Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών του πετρελαίου

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών του πετρελαίου

Στην Ευρώπη, το Brent, το βρετανικό αργό από τη Βόρεια θάλασσα, υποχώρησε και στα 84,30 δολάρια το βαρέλι.

Σε δεύτερη, στη σειρά, συνεδρίαση μειώθηκε σήμερα η αποτίμηση του βαρελιού αργού πετρελαίου άμεση παράδοση, στη Νέα Υόρκη, καθώς απογοήτευσε η επίσημη ανακοίνωση για τους “νέους ανέργους”–πολλοί– ενώ προεξοφλείται από την αγορά ότι η ανακοίνωση για τα αποθέματα “μαύρου χρυσού” και βενζίνης θα επιβεβαιώσει υψηλότερα του αναμενόμενου αποθέματα αμφοτέρων (θα πρόκειται, μάλιστα για “υψηλά” 10μήνου), και ενώ πλησιάζει η “εποχή για οδήγημα (Μάιος-Σεπτέμβριος”. 

Η τιμή για πετρέλαιο άμεσης παράδοσης κινήθηκε σε στενά όρια διακύμανσης γύρω από τα 85,30 δολάρια, με απώλεια μισού δολαρίου, ως προς χθες Τετάρτη, και με ψυχολογικό όριο “αντίστασης” της τιμής αυτής της κατηγορίας (άμεση παράδοση) στα 84,30 δολάρια. 

Στην Ευρώπη, το Brent, το βρετανικό αργό από τη Βόρεια θάλασσα, υποχώρησε και στα 84,30 δολάρια το βαρέλι–για πολύ μεγάλο τμήμα της σημερινής συνεδρίασης. 

Το ευρώ

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ευρώ σήμερα στις ΗΠΑ “ανέκαμψε έναντι του δολαρίου”, αφού όμως νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα που τρέχει είχε υποχωρήσει στη χαμηλότερη έναντι του ισοτιμία, για φέτος. 

Συνέβαλε, αποφασιστικά, σε αυτήν την εξέλιξη η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ότι: “δεν θα κάνει στάση πληρωμών η Ελλάδα”. 

Στη Νέα Υόρκη, το αργό πετρέλαιο άμεση παράδοση αναρριχήθηκε μέσα στην εβδομάδα σε υψηλή ισοτιμία 18μήνου, στα 87-88 δολάρια το βαρέλι των 159 λίτρων, μ έναν επενδυτικό οίκο του Σικάγο να “βλέπει” αποτίμηση κοντά και στα 100 δολάρια, “εάν υπάρξει, μέσα στο θέρος, υψηλή αμερικανική ζήτηση”–οι ΗΠΑ είναι το πλέον “ενεργοβόρο” κράτος παγκοσμίως.-

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε