Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Συνεχίζεται ο ”χορός” των παραιτήσεων στην Barclays

Συνεχίζεται ο ”χορός” των παραιτήσεων στην Barclays

Η βρετανική τράπεζα Barclays ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του γενικού της διευθυντή Μ.Ντάϊαμοντ, λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων Libor και Euribor στην διατραπεζική αγορά.

Ο υπουργός των Οικονομικών της Αγγλίας Τ.Όσμπορν χαρακτήρισε ορθή για την Barclay’s και τη Βρετανία, την παραίτηση του κ.Ντάιαμοντ.

Η Barclays ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι συμφώνησε να καταβάλει ποσό ύψους 290 εκ. στερλινών (περίπου 360 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο συμβιβασμού για τον τερματισμό ερευνών εκ μέρους χρηματοοικονομικών αρχών στην Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

“”Είμαι πολύ απογοητευμένος διότι τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας παρουσιάζουν μια εικόνα της Barclays και των εργαζομένων της, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι μακρύτερα από την πραγματικότητα,” σχολίασε ο κ.Ντάιαμοντ σε ανακοίνωση Τύπου.

Ο κ.Ντάιαμοντ, αμερικανικής καταγωγής, έχει γίνει τελείως αντιδημοφιλής στη Βρετανία καθώς έχει γίνει σύμβολο των ακροτήτων οι οποίες μερικές φορές χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού τομέα.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης χειραγώγησης επιτοκίων παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, ο Μάρκους Εϊτζις.

Μιλώντας στην ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζόρτζ Όσμπορν, χαιρέτισε την απόφαση παραίτησης του κ.Ντάιαμοντ, λέγοντας ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

“Πιστεύω ότι είναι η ορθή απόφαση για την Barclays, πιστεύω ότι είναι η σωστή απόφαση για τη χώρα, καθώς είναι ανάγκη η Barclays να είναι επικεντρωμένη στο να δανείζει την οικονομία και να μην αποσπάται από αυτήν τη συζήτηση σχετικά με την ηγεσία της”, δήλωσε ο κ.Όσμπορν στο BBC. “Ελπίζω ότι είναι ένα πρώτο βήμα προς μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας στο βρετανικό τραπεζικό σύστημα”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε