Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζονται τα γερμανικά παιχνίδια με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα

Συνεχίζονται τα γερμανικά παιχνίδια με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα
Θολώνουν το τοπίο οι νέες διευκρινιστικές, κατά τα άλλα, δηλώσεις της εκπροσώπου του γερμανού υπουργού Οικονομίας.
 

“Εξετάζουμε προς το παρόν, εάν θα επιμηκυνθεί για εφτά χρόνια το διάστημα αποπληρωμής της βοήθειας από την Ελλάδα, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση”δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στο Βερολίνο.
 
Η εκπρόσωπος, προσπάθησε να διευκρινίσει τις χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε που είχε χαρακτηρίσει “μη ορθή” την εκτίμηση ότι ο χρόνος αποπληρωμής της διεθνούς βοήθειας από την Ελλάδα επιμηκύνθηκε ήδη κατά εφτά χρόνια. “Είναι λάθος να λέγεται αυτό”, είπε χθες ο κ. Μπρίντερλε, προσθέτοντας ότι “υπάρχει μόνον μία πρόθεση εξέτασης” του ζητήματος αυτού.
 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας του κόμματος των Φιλελευθέρων αντιτάχθηκε σε προτάσεις για διάσπαση τις Ευρώπης σε δύο νομισματικές ζώνες, όπως ζητά ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων Χανς Όλαφ Χένκελ που προτείνει τη θέσπιση ενός “ευρώ του Βορρά” και ενός “ευρώ του Νότου” με τη συμμετοχή στο δεύτερο και της Γαλλίας επειδή η φιλοσοφία της για τη διαχείριση των δημοσιονομικών είναι πλησιέστερα σε εκείνη των μεσογειακών χωρών. Το βιβλίο του κ. Χένκελ με τίτλο “Σώστε τα λεφτά μας” παρουσίασε χθες ο κ. Μπρίντερλε, σημειώνοντας ότι συμφωνεί “μόνον εν μέρει” με τη σχετική επιχειρηματολογία. Μία τέτοια εξέλιξη “θα ακύρωνε 50 χρόνια ευρωπαϊκής συνεργασίας”, είπε ο κ. Μπρίντερλε.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε