Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζουν την κατηφόρα οι τιμές των ακινήτων

Συνεχίζουν την κατηφόρα οι τιμές των ακινήτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.11.2010 | 18:18
Πρώτη δημοσίευση: 23.11.2010 | 18:18

Συνεχίστηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων αλλά και η συνολική αξία των αγοραπωλησιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος οι τιμές των ακινήτων σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 5,2%, για τα νέα διαμερίσματα και κατά 3,7% για τα παλαιά (άνω των 5 ετών).

Συνολικά από την αρχή του έτους έως και το τέλος Σεπτεμβρίου η μείωση των τιμών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 ήταν μεγαλύτερη για τα παλαιά διαμερίσματα, φθάνοντας το 3,9%, απ΄ότι για τα νέα διαμερίσματα (-3,1%).Από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ακόμη ότι η "ανθεκτικότητα" που είχαν δείξει οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων φαίνεται να περιορίζεται από το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Διαρκή μείωση εμφανίζουν ακόμη και οι συναλλαγές - αγοραπωλησίες οικιστικών ακινήτων οι οποίες πραγματοποιούνται με την μεσολάβηση πιστωτικών ιδρυμάτων. Στο τρίτο τρίμηνο του έτους πραγματοποιήθηκαν 16.000 συναλλαγές αριθμός μικρότερος κατά 3,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Συνολικά στη διάρκεια του εννεάμηνου ο αριθμός των συναλλαγών έφθασε τις 58,936 όταν ολόκληρο το 2009 είχαν καταγραφεί 74.566 συναλλαγές.

Τέλος, μειωμένος (με βάση το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων) ήταν κατά 1,4% ο όγκος των συναλλαγών καθώς και η αξία των συναλλαγών κατά 8,6%. Σύμφωνα με την ΤτΕ τα στοιχεία της αγοράς ακινήτων καταδεικνύουν ότι την περίοδο της κρίσεως το αγοραστικό ενδιαφέρον των νοικοκυριών στρέφεται προς διαμερίσματα μικρότερου εμβαδού και μικρότερης αξίας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο