Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Συντάξεις: Σοκ με μειώσεις ως και 50% !

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι προτάσεις των δανειστών για τις συντάξεις προκαλούν σοκ καθώς περιλαμβάνουν περικοπές μεγαλύτερες και από την πρόταση της Ελληνικής πλευράς και ουσιαστικά οδηγούν σε μειώσεις ως και 50%.

Η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά για τα ποσοστά αναπλήρωσης προκαλεί μειώσεις ως και σε ποσοστό 30% στις συντάξεις.
Τα ποσοστά αναπλήρωσης αυτά ωστόσο, με βάση την εφημερίδα Τα Νέα δεν ικανοποιούν τους δανειστές οι οποίοι ζητούν να μπει το μαχαίρι πιο βαθιά.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι συντάξεις χωρίζονται στα δύο. Σε εκείνες για τους ασφαλισμένους ως και 25 έτη και σε εκείνους με περισσότερα έτη ως και τα 42. Για τα έτη άνω των 25 τα ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται δραματικά και έτσι επί της ουσίας δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζόμενων.
Με το νέο ασφαλιστικό όσα περισσότερα, μετά τα 25 έτη, έχει κάποιος ασφαλισμένος, όσο δηλαδή αυξάνεται ο μισθός και οι κρατήσεις του τόσο μικρότερη σύνταξη παίρνει.
Το ποσοστό αναπλήρωσης ως τώρα κυμαινόταν από 12% ως και 63% ανάλογα με τα έτη ασφάλισης. Με το νέο ασφαλιστικό όμως το ποσοστό πέφτει και διαμορφώνεται από 12% ως και 48,7%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα Νέα η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί την πλευρά των δανειστών που απαιτούν ακόμη πιο δραστική μείωση και άρα ακόμη μικρότερες συντάξεις.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε