Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύσκεψη υφ. Οικονομικών και επικεφαλής εφοριών για τα έσοδα

Η επίτευξη του στόχου για την είσπραξη 5,9 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός το 2010 αλλά και γενικότερα η πορεία των εσόδων θα είναι το αντικείμενο σύσκεψης που θα γίνει τη Δευτέρα

μεταξύ του υφ. οικονομικών Δ. Κουσελά και των επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής.

Στη σύσκεψη αναμένεται να εξεταστούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η οποία έως τώρα έχει επιφέρει σημαντική αύξηση των εσόδων καθώς επίσης και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο καθώς και η διενέργεια ελέγχων για την είσπραξη του ΦΠΑ.

Ο κ. Κουσελάς αναμένεται να δώσει οδηγίες στους εφόρους που θα αφορούν στην εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και των ενεργειών των ΔΟΥ στους τρεις κρίσιμους αυτούς τομείς για την πορεία των εσόδων.

Στο μεταξύ για την μεθεπόμενη εβδομάδα τοποθετείται χρονικά η ανακοίνωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 11% στο 13%, τη μείωση των συντελεστών φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων στο 20% από 24% καθώς και άλλα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης όπως η μείωση των τελών ταξινόμησης για τα ΙΧ αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού, καθώς και η απαλλαγή από το πόθεν έσχες των αγορών πρώτης κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το τελευταίο τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι προβλέπουν την απαλλαγή πρώτης κατοικίας από το πόθεν έσχες για ακίνητα έως 120 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε