Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

«Θα δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, αλλά όχι τώρα»

«Θα δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, αλλά όχι τώρα»

«Η ευρωκρίση ξαναεπιστρέφει» είναι ο τίτλος της εφημερίδας De Standaard, που εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πάρει την πολυπόθητη… παράταση ζωής. Αλλά όχι αμέσως!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής και αναμένεται να συγκεντρώσει εκ νέου τα φώτα της δημοσιότητας τις επόμενες εβδομάδες.

Η De Standaard σημειώνει ότι το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την Ελλάδα, στο βαθμό που η τελευταία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να απεμπλακεί από το θανάσιμο σπιράλ δρακόντειων περικοπών- βαθιάς ύφεσης και συσσώρευσης χρεών.

Προστίθεται ότι η Ελλάδα αναζητά απεγνωσμένα επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με το σκεπτικό ότι, σε αντίθετη περίπτωση, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη και θα χρειαστούν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Ωστόσο, η σκέψη και μόνο για χορήγηση ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για πολλές βορειοευρωπαϊκές χώρες, συμπληρώνει η εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η εφημερίδα σημειώνει ότι το πλεονέκτημα της επιμήκυνσης του προγράμματος είναι ότι αποτελεί τη λιγότερο δαπανηρή λύση και προσθέτει ότι οι δανειστές θα πρέπει να δείξουν λίγο περισσότερη υπομονή.

Ωστόσο, η εφημερίδα εκτιμά ότι η Γερμανία θα κάνει «με βαριά καρδιά» δεκτό το ελληνικό αίτημα, καθότι παρουσιάζεται εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι στην Ελλάδα. Κατά την εφημερίδα, ενδεικτικές του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, το οποίο έχει διαμορφωθεί στη Γερμανία, είναι αφενός η ομοβροντία των αρνητικών δημοσιευμάτων στον γερμανικό Τύπο και αφετέρου οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Δ. Αβραμόπουλο, αλλά και του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης Σ. Κάμπετερ, που φρόντισαν να διαμηνύσουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική χαλάρωση των όρων του προγράμματος.

Τέλος, η De Standaard εκτιμά ότι η απόφαση για την επιμήκυνση δεν πρόκειται να ληφθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, συνεχίζει η εφημερίδα, οι συναντήσεις που θα έχει αυτή την εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες θα έχουν περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα, ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, αφού δηλαδή θα έχει προηγηθεί η έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κανείς δεν κάνει τόσες θυσίες όπως οι Έλληνες»

Πόσα λέτε ότι θα βγάλει η Γερμανία όταν η ΕΚΤ θα μοιράσει τα κέρδη;

Όλι Ρεν: Καμία διαπραγμάτευση για κατώτατο μισθό και μετενέργεια

Πόσα λεφτά θα χάσετε το μήνα με τα νέα μέτρα – Αναλυτικά παραδείγματα

Πως θα γλιτώσετε εως 50% στην δόση του στεγαστικού

Τρομο-πακέτο μέτρων! Ζητάει επιπλέον 2 δισ. η τρόικα μέσα στο 2013 – Βγαίνουν μαχαίρια σε μισθούς συντάξεις

Δεν αποβάλλονται έτσι εύκολα χώρες από την Ευρωζώνη

Νέου τύπου εφεδρεία στο Δημόσιο – Τι λέει ο υπουργός

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε