Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Θα γίνει την Τετάρτη η συνάντηση κυβέρνησης και Νταλάρα – Τι παιχνίδια κρύβονται

EUROKINISSI

Αυτό δήλωσε πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις που δεν κατονομάζεται. “Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας” λέει τώρα ο Βενιζέλος

  Η συνάντηση μεταξύ αντιπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών της χώρας, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, παραμένει, παρά την ανακοίνωση της αναστολής των συνομιλιών αυτών, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, η οποία δεν κατονομάζεται.

    Οι ιδιώτες πιστωτές ανακοίνωσαν χθες ότι αναστέλλουν τις διαπραγματεύσεις τους με την Αθήνα για τους τρόπους αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να επανέλθουν στη δέσμευσή τους για διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους αυτού.

    “Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας”, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στους Fianancial Times.

    “Παραμένω δεσμευμένος και πεπεισμένος ότι θα επικρατήσει η λογική γιατί η πρωτοβουλία αυτή είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας, των ιδιωτών πιστωτών της και όλων των θεσμικών εταίρων της”, υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος.

Το χθεσινό παρασκήνιο

Από χθες το βράδυ βρίσκεται στον αέρα το κούρεμα της Ελλάδας μετά την ανακοίνωση ότι διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών.

Η διαπραγμάτευση διακόπηκε με ευθύνη του ΔΝΤ και της Γερμανίας που έθεσαν μέσω της Ελλάδας ασύμφορους όρους για την ανταλλαγή, όπως το επιτόκιο του 4% στα νέα ομόλογα.

Η κίνηση είναι υψηλού ρίσκου και την κάνουν για να δημιουργήσουν σοκ και να αναγκάσουν περισσότερους κατόχους ομολόγων να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή με το φόβο οτι αν χαλάσει θα τα χάσουν όλα.

Διαβάστε το τι έγινε στις χθεσινές διαπραγματεύσεις εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι σημαίνει η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα

Διέκοψαν το παζάρι για το κούρεμα για να πιέσουν τους κερδοσκόπους – Θα πετύχει ή θα τιναχτούν όλα στον αέρα;

Περίεργα συντονισμένη επίθεση φιλίας στην Ελλάδα

Κολλάει το κούρεμα – Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε