Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θα κόψω τα ψώνια αλλά θα πάω διακοπές!

ΦΩΤΟ NEWSIT

Κατρακυλά ο τζίρος των καταστημάτων, την ίδια στιγμή που τα ξενοδοχεία των χιονοδρομικών κέντρων

 της Ελλάδας έχουν φουλάρει από παραθεριστές!

Φαίνεται πως ο Έλληνας έχει καταλήξει: η κρίση τον κάνει να μην μπαίνει σε… κατάστημα για ψώνια, αλλά στα σίγουρα δεν θα κόψει τις διακοπές του, έστω και για λίγες ημέρες!

 

Στο 95% η πληρότητα των ξενοδοχείων σε κλασσικούς προορισμούς, λέει στο ΝewsIt.gr o αντιπρόεδρος ομοσπονδίας επιχειρήσεων τουρισμού, Σπύρος Γκίνης.

«Στον εσωτερικό τουρισμό, στους κλασσικούς προορισμούς, δηλαδή σε: Πήλιο, Ζαγοροχώρια, Λίμνη Πλαστήρα, Αράχοβα, Καρπενήσι η κίνηση πήγε εξαιρετικά. Μια πολύ μικρή κάμψη σημειώσαμε προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Β.Ελλάδας, ίσως λόγω των Τεμπών».

Ωστόσο, η μεγάλη πτώση σημειώθηκε στην κίνηση προς το εξωτερικό, αφού σε σχέση με το πρόπερσι, που ήταν χρυσή χρονιά της…φυγής προς την Ευρώπη και την Αμερική, η πτώση αγγίζει το 40%!

 

Την ίδια στιγμή, οι καταστηματάρχες ειδών ρουχισμού, υποδημάτων και δώρων παλεύουν, όχι να πιάσουν τα ποσοστά τζίρου του 2007,  αλλά τουλάχιστον φτάσουν αυτά της μαύρης περσινής χρονιάς! 

 

 «Αν κάνουμε σύγκριση με πρόπερσι τότε όλοι θα βάλουμε τα κλάματα», ομολογεί ο Νίκος Γιαννέτος, μέλος του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Αθηνών. 
«Φανταστείτε ότι αγωνιζόμαστε να φτάσουμε τους περσινούς τζίρους, που έτσι και αλλιώς λόγω των επεισοδίων ήταν δραματικά ποσοστά! Που να κάνουμε την σύγκριση με το 2007, που ήταν η χρυσή χρονιά της φούσκας και της πιστωτικής κάρτας!».

 

Στον Πειραιά, το κλίμα ακόμη πιο δραματικό, με πτώση που να αγγίζει το 20% σε σχέση με το 2007, τα λουκέτα σε καταστήματα να μπαίνουν… το ένα μετά το άλλο, ενώ το παραεμπόριο να κάνει πραγματική…επέλαση!

 

«Είναι εγκληματική η αδιαφορία των ελεγκτικών μηχανισμών, κυρίως της δημοτικής αστυνομίας» λέει στο NewsIt.gr o Παύλος Πολιτάκης, μέλος του εμπορικού συλλόγου Πειραιά «με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται η παράνομη διακίνηση αγαθών έξω από τα μαγαζιά μας».

Ίσως από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι αυτός της Εθνικής Αντιστάσεως, ένας από τους εμπορικότερους δρόμους του Πειραιά, όπου ενώ έχει εκδοθεί μόλις μια άδεια στάσιμου εμπορίου – και αυτή δεν έχει ανανεωθεί τα τελευταία 3 χρόνια – στο δρόμο οι παράνομοι μικροπωλητές προκλητικά κάθε ημέρα κάνουν κανονική κατάληψη! Και ας σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που συστάθηκε γνωμοδοτική επιτροπή έκδοσης αδειών στάσιμου εμπορίου στον Πειραιά ήταν πριν από…4 χρόνια! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Πανωλεθρία για τα χιονοδρομικά

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε