Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θα τιμωρήσουν όσους αποφάσισαν να γίνουν γονείς! Οριστική κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Απόψε το βράδυ ή το αργότερο την Πέμπτη η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή
– Μεγάλες ανατροπές από τον Ιανουάριο για χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους και ελ. επαγγελματίες
– Συνεργάτες του Στουρνάρα φέρονται ως εμπνευστές της κατάργησης του αφορολόγητου
– Θα υπάρξουν ειδικά επιδόματα για τα παιδιά αλλά με εισοδηματικά κριτήρια

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα δοθεί προς διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και αμέσως μετά θα κατατεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Το νέο φορολογικό πλαίσιο, που θα φέρει μεγάλες ανατροπές από τον προσεχή Ιανουάριο για το σύνολο των φορολογουμένων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις, κ.λπ.), αποτελεί μια από τις «προαπαιτούμενες δράσεις» για την Ελλάδα και πρέπει να ψηφιστεί το αργότερο έως το τέλος Ιανουαρίου.

Ειδικά για την κατάργηση του ειδικού αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι φέρονται ως εμπνευστές του συγκεκριμένου σχεδίου, στις κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα και δεδομένης της έλλειψης πόρων για το κράτος, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα και στήριξη για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ασχέτως του εάν έχουν ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα ειδικά επιδόματα που θα θεσπιστούν σε αντικατάσταση του υπό κατάργηση αφορολογήτου για τα τέκνα, θα μεταφράζεται σε ένα «σημαντικό ποσό» για να καλύψουν τις ανάγκες τους όσοι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της εισοδηματικής κλίμακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με επίδομα παιδιού αντικαθιστούν το αφορολόγητο – Παραδείγματα

Σενάριο για ελάχιστο αφορολόγητο στα ακίνητα στις 50.000 – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τα αγροτεμάχια κυρίως εντός Αττικής

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε