Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεαματική η άνοδος των αιγυπτιακών εξαγωγών προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Αύξηση 112% κατέγραψαν οι εξαγωγές αιγυπτιακών προϊόντων προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Όπως αποκαλύπτουν πρόσφατα αιγυπτιακά στατιστικά στοιχεία, που παρουσιάζει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, οι εξαγωγές της Αιγύπτου προς τα ΗΑΕ υπερδιπλασιάστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, ανερχόμενες σε 1,125 δισ. δολάρια, έναντι 530 εκατ. δολάρια κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015 (+112%).
Από την άλλη πλευρά, οι αιγυπτιακές εισαγωγές από τα ΗΑΕ μειώθηκαν κατά 43% στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ανερχόμενες σε 361 εκατ. δολάρια , έναντι 629 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Έτσι, είναι από τις λίγες φορές που πλέον καταγράφεται εμπορικό πλεόνασμα υπέρ της Αιγύπτου το πρώτο εξάμηνο 2016, της τάξεως των 764 εκατ. δολαρίων , έναντι ελλείμματος 99 εκατ. δολαρίων στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι.
Ως σημαντικότερα προϊόντα που από την Αίγυπτο εξάγονται προς τα ΗΑΕ, θεωρούνται οι τηλεοράσεις, ο ακατέργαστος χρυσός, τα έπιπλα, τα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια, ο καπνός, οι οθόνες Η/Υ, οι συσκευές τηλεοπτικής λήψης και εκπομπής, οι πατάτες, τα ηλεκτρικά καλώδια, τα καλώδια χαλκού και το κάρβουνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε