Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέλει επίτροπο για να ελέγχει την Ελλάδα ο Γιούνκερ

Θέλει επίτροπο για να ελέγχει την Ελλάδα ο Γιούνκερ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.02.2012 | 20:07
Πρώτη δημοσίευση: 28.02.2012 | 20:07

Φαίνεται πως τα σενάρια για επιτροπεία της Ελλάδας δεν έχουν ξεχαστεί και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τα φέρνει και πάλι στο φως της δημοσιότητας όχι όμως για να ελέγχει τον προϋπολογισμό της χώρας μας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ του διορισμού ενός ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της Ελλάδας, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    "Πραγματικά θα ήθελα να υπήρχε ένας Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομικής δομής", δήλωσε ο Γιούνκερ.

    Αυτό είναι απαραίτητο διότι οι οικονομικές δομές της χώρας "δεν είναι συγκρίσιμες σε τίποτε με τις δικές μας", σημείωσε ο Γιούνκερ.

    Η ελληνική κυβέρνηση "μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει" να προσαρμόσει την οικονομική δομή της χώρας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup. "Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμμετάσχουμε οι ίδιοι στην εφαρμογή (των αλλαγών)".

    Ο Γιούνκερ διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί έναν επίτροπο που θα ελέγχει τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως είχε προταθεί τον Ιανουάριο από κάποιες χώρες της ευρωζώνης. "Όχι έναν επίτροπο αρμόδιο για την περιστολή των δαπανών στον προϋπολογισμό, όπως έχει ήδη προταθεί, αλλά έναν επίτροπο επιφορτισμένο με την ανασυγκρότηση", σημείωσε.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο