Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θέλουν να κλείσει το κούρεμα ως το τέλος της εβδομάδας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Την ανάγκη η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία, ως το τέλος της εβδομάδας, τόσο με τους ιδιώτες ομολογιούχους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, όσο και με την Τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα,

εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, ο Πρόερος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου των δύο ευρωπαίων αξιωματούχων, θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμο με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χ. Ρομπάι, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο, τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Επίτροπο Οικονομίας Όλι Ρεν και τον Γκιοργκ ‘Ασμουσεν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ‘Αγκελα Μέρκελ και διμερείς επαφές με το Φιλανδό και τον Ολλανδό ομόλογούς του.

Εξάλλου, ο Χ. Βαν Ρομπάι, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Ο Πρόεδρος της ΕΕ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής να επανελθει σε σωστή τροχιά. Παράλληλα, ο Χ. Ρομπάι κάλεσε τους υπουργους οικονομίας της ευρωζώνης να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI.

Διαβάστε επίσης:
Σαρκοζί: “Δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν παράλογο και μη δημοκρατικό”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε