Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θέλουν τώρα μέτρα 25 δισ. μέχρι το 2015!

Καυτή πατάτα είναι τα μέτρα που πρέπει ή αν προτιμάτε απαιτεί η τρόικα, να παρθούν για να πάρουμε με τη σειρά μας το νέο μέγα-δάνειο μετά το “κούρεμα”.

Τα μέτρα πρέπει να παρθούν “συναινετικά” ώστε κανένα απ’ τα κόμματα να μην τα χρεωθεί μόνο του.
Η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα… σηκώσει τα χέρια και θα δηλώσει δεσμευμένη από την προηγούμενη.
Ήδη τα μέτρα αυτά επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο τα προβλήματα είναι μεγάλα.
Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά της Ν.Δ. που επιμένει ότι πέραν του προϋπολογισμού δεν θα ψηφίσει επιπλέον μέτρα, ωστόσο υπάρχει και η τρόικα που τα απαιτεί και μάλιστα σε βάθος τριετίας.
Τα συνδυάζουν οι δανειστές μας με τη συμφωνία για το “κούρεμα” και την επόμενη δανειακή σύμβαση για την οποία και τα τρία κόμματα έχουν δεσμευτεί ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να φέρει σε πέρας.
Φαύλος κύκλος δηλαδή ή απλά παιχνίδι εντυπώσεων.
Όπως και να ‘χει μιλάμε για μέτρα 25 δισ. όσα είδαμε ως τώρα μέσα σε δύο χρόνια και έριξαν στα… τάρταρα το εισόδημα του Έλληνα.

Ποια είναι τα μέτρα; Πολλά από αυτά έχουν ήδη ψηφιστεί. Πρώτε έρχονται οι ιδιωτικοποιήσεις. Πώληση δηλαδή μέσα στο 2012 του 34% του ΟΠΑΠ, ακινήτων του Δημοσίου, του Καζίνο της Πάρνηθας, της ΛΑΡΚΟ, αλλά και των Αμυντικών Συστημάτων. Αυτά για αρχή μέσα στο πρώτο τρίμηνο.
Θα ακολουθήσουν ιδιωτικοποιήσεις οι ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ,ΟΔΙΕ, ΟΛΠ και η επέκταση της σύμβασης για το Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στη συνέχεια θα πάρουν σειρά τα ΕΛΤΑ, η Αγροτική Τράπεζα, ένα ποσοστό 17% της ΔΕΗ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.
Ταυτόχρονα θα ανοίξει ο… δρόμος για τα δικαιώματα των αυτοκινητοδρόμων, του χρυσού της Θράκης και για τα ακίνητα που ακόμη δεν έχουν βγει “στο σφυρί”.

Θα ακολουθήσουν μέτρα που θα επηρεάσουν την τσέπη των πολιτών όπως οι μειώσεις σε στρατιωτικούς γιατρούς του ΕΣΥ και στην αστυνομία καθώς και στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας.
Θα περικοπούν κοινωνικά επιδόματα, ενώ έρχεται και το κύμα περικοπών στις συντάξεις.

Διαβάστε επίσης:
Δημόσιο: μισθοί-φιλοδώρημα, περικοπές ως και 1.000 ευρώ και στο βάθος απολύσεις!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε