Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θερμά μηνύματα του ΔΝΤ για τις ανακοινώσεις Ντράγκι

Θερμά μηνύματα του ΔΝΤ για τις ανακοινώσεις Ντράγκι

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρετίζει τις σημερινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

“Χαιρετίζουμε θερμά το νέο πλαίσιο παρέμβασης της ΕΚΤ”, αναφέρει σε δήλωσή της, για τις Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές (ΟΜΤ) στις αγορές κρατικών ομολόγων χωρών που δέχονται υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά ταμεία βοήθειας (ΕΤΧΣ και ΕΜΣ), σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά προγράμματα προσαρμογής τους και την εφαρμογή των σχετικών διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

“Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί εντός των ορίων της αποστολής του”, τονίζει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Ταμείου.

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι η “αποφασιστική εφαρμογή” του νέου προγράμματος παρέμβασης θα βοηθήσει στη διόρθωση της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, καθώς και στην υποστήριξη των προσπαθειών των χωρών μελών να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση με λογικό κόστος και για σταθερή μακροοικονομική προσαρμογή.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ επισημαίνει ότι βλέπει τη δράση της ΕΚΤ ως ένα “σημαντικό βήμα” προς την ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάσα για την Ελλάδα η απόφαση Ντράγκι για αγορά ομολόγων

Ο Ντράγκι “άνοιξε” το πάρτι στις διεθνείς αγορές – Πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού όλων των χωρών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε