Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Θετικές επιδόσεις για τις ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες

Θετικές επιδόσεις για τις ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.08.2012 | 11:08
Πρώτη δημοσίευση: 14.08.2012 | 11:07

Οικονομικές επιδόσεις θετικότερες του αναμενόμενου παρουσίασε κατά το Β' τρίμηνο του έτους η Γερμανία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της οποίας αυξήθηκε κατά 0,3%.

Στάσιμη παρέμεινε η οικονομία της Γαλλίας, το ΑΕΠ της οποίας παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του Α' τριμήνου, διαφεύγοντας όμως έτσι την μετάβαση της οικονομίας σε κατάσταση ύφεσης.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικής της Γερμανίας, η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 0,3% έναντι 0,2% που ανέμεναν οικονομολόγοι και αναλυτές, χάρις στην αύξηση των εξαγωγών αλλά και της εγχώριας κατανάλωσης, η οποία αντιστάθμισε την πτώση των επενδύσεων.
 
Στο μεταξύ, η οικονομία της Γαλλίας εμφάνισε μηδενική διαφοροποίηση έναντι του Α' τριμήνου, κατά το οποίο το ΑΕΠ είχε σημειώσει πτώση 0,1%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών.
 
Ως αποτέλεσμα η γαλλική οικονομία διέφυγε την είσοδό της σε ύφεση, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
 
Μια χώρα θεωρείται ότι βρίσκεται σε ύφεση, εφόσον το ΑΕΠ της υποχωρήσει επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook