Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Θετική εξέλιξη η πρόταση ING για MIG”

Άλλο ένα τραπεζικό deal φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών. Όπως αναφέρει…

η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Ολλανδικό όμιλος ING φέρεται να βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της Marfin Popular Bank. Μάλιστα το δημοσίευμα ανεβάζει το τίμημα ανα μετοχή στα 2,2 ευρώ, τη στιγμή που χθες η μετοχή της Marfin Popular Bank έκλεισε στα 1,76 ευρώ.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο όμιλος της Marfin Popular Bank πέρασε τα πρόσφατα πανευρωπαϊκά stress tests, ενώ σημειώνεται ταυτόχρονα πως διαθέτει δίκτυο 478 υποκαταστημάτων στην Κύπρο και την Ελλάδα και το 2009 κατέγραψε καθαρά κέρδη 173,9 εκατ. ευρώ.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν στο NewsIt ότι η πρόταση της ING δεν έχει εκδηλωθεί προς την πλευρά Βγενόπουλου, αλλά σε άλλους μετόχους της τράπεζας. Η πλευρά Βγενόπουλου δεν προτίθεται να κάνει κάτι και θεωρεί ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό σε ποιούς μετόχους της Marfin απευθύνεται η πρόταση της ING.

Σε κάθε περίπτωση όμως η πρόταση αυτή θεωρείται ως μια θετική εξέλιξη από το περιβάλλον Βγενόπουλου, όπως χαρακτηριστικά αναφέορυν κύκλοι της αγοράς.

 Πάντως η Marfin Popular Bank σε απάντηση της από 27.7.2010 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, επισημαίνει ότι “δεν έχει γνώση ή ενημέρωση σχετικά με το αντικείμενο του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας sigmalive.com στο οποίο γίνεται αναφορά σε φήμες ότι ο ολλανδικός όμιλος ING βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε