Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θυσιάζουν την Ελλάδα για το ευρώ

Θυσιάζουν την Ελλάδα για το ευρώ

O βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι Γερμανοί πιθανότατα περιμένουν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή για να ”ριχτούν” ενεργά στη διάσωση του ευρώ.

Ο Τ.Όσμπορν αναρωτήθηκε δημοσίως :”μήπως η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να εξηγήσει στους γερμανούς πολίτες ότι πρέπει να γίνουν ορισμένες ενέργειες για τη σωτηρία του ευρώ, όπως η τραπεζική ένωση ή το ευρωομόλογο ή κάτι άλλο ισοδύναμο.Υποψιάζομαι ότι αν είχαμε εδώ έναν υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης δε θα ήξερε πραγματικά την απάντηση σε αυτό”.

Συνεπής στην στάση που κρατάει η χώρα του ο βρετανός υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την ευρωζώνη και για τη στάση της στην ισπανική κρίση.
”Το πακέτο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών είναι πολύ λίγο και πολύ αργοπορημένο, χώρια που τα χρήματα δεν έπρεπε να δοθούν μέσω της ισπανικής κυβέρνησης αλλά απευθείας ως κεφαλαιακή ένεση. Τέτοιες ανεπαρκείς και καθυστερημένες αντιδράσεις παρατείνουν την αβεβαιότητα στην ευρωζώνη και την καθιστούν εύθραυστη”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε