Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

ΤΡΙΣΕ: "Πολύ πολύ άσχημη η εμπλοκή του ΔΝΤ"

ΤΡΙΣΕ: `Πολύ πολύ άσχημη η εμπλοκή του ΔΝΤ`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.03.2010 | 20:09
Πρώτη δημοσίευση: 25.03.2010 | 20:09

Λάβρος εμφανίστηκε ο Ζαν Κλωντ Τρισέ για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό βοήθειας στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, προειδοποίησε σήμερα κατά μίας επέμβασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να βοηθηθεί η Ελλάδα, εκτιμώντας ότι είναι "πολύ, πολύ άσχημο" το ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ απεκδύονται των ευθυνών τους.

"Ό,τι θα πήγαινε προς μία απαλλαγή της ευθύνης των μελών της ζώνης του ευρώ είναι άσχημο στα μάτια μας", δήλωσε σε μία συνέντευξη με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCP-Public Senat, που δόθηκε στις Βρυξέλλες. "Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή οποιοσδήποτε θεσμός ασκήσει στη θέση του Eurogroup, στη θέση των κυβερνήσεων, την ευθύνη τους, είναι προφανώς πολύ, πολύ άσχημο", επέμεινε.

"Επιθυμούμε όπως οι χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ ασκήσουν πλήρως, ολοκληρωτικά, πιστές στη Συνθήκη στο πνεύμα και στο γράμμα της, τις ευθύνες τους", είπε ακόμη ο Τρισέ.

Η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν σήμερα σε ένα σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει δάνεια του ΔΝΤ. Θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

"Οι χώρες της ζώνης του ευρώ δεν πρέπει να εγκαταλείψουν ούτε μια ίντσα από τις σημερινές ευθύνες τους" , προσέθεσε ο Τρισέ και "να μην τις ξεφορτώνονται σε άλλους: άλλες κυβερνήσεις, άλλους θεσμούς".   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook