Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά παιχνίδια του χερ Σόιμπλε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τελικά ο Σόιμπλε δεν είναι μόνο ο επικίνδυνος τύπος, που παίζει παιχνίδια με τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, είναι και ανήθικος, γιατί υπονομεύει διαρκώς και ύπουλα τη συμφωνία για την αξιολόγηση υπαναχωρώντας από συμφωνημένες θέσεις.

Ακόμα χειρότερα, δεν έχει το θάρρος να αναλάβει ο ίδιος το βάρος των πράξεών του, αλλά χρησιμοποιεί ως δούρειο ίππο το ΔΝΤ για να τορπιλίσει, όχι μόνο την αξιολόγηση, αλλά τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Γιατί αυτός είναι ο διακαής πόθος του επικίνδυνου Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ονειρεύεται μία μικρότερη και πιο συμπαγή ευρωζώνη, καθυποταγμένη στη Γερμανία.
Το ανήθικο και σε αυτή την υπόθεση είναι πως όχι απλώς την ονειρεύεται, αλλά χρησιμοποιεί και δόλιους τρόπους να υπονομεύσει ακόμα και αυτό που αποφάσισαν στη σύνοδο κορυφής της Ρώμης οι ηγέτες, να προχωρήσουν δηλαδή οι Ευρωπαίοι ενωμένοι και πολύ περισσότερο όσοι συμμετέχουν στην ευρωζώνη.
Πράξη που σημαίνει πως ο χερ Σόιμπλε κινείται πέρα από τα όρια και τις αξίες μιας δημοκρατικής Ευρώπης, στην περιοχή του αυταρχισμού και του αποφασίζομεν και διατάσσομεν, που καμία σχέση δεν έχει με την Ευρώπη η οποία στηρίζεται στις αρχαιοελληνικές αξίες της δημοκρατίας.
Αν τελικά ο Σόιμπλε υλοποιήσει την απειλή και στο Eurogroup ζητήσει να εφαρμοστούν μέτρα από το 2018, πετώντας για άλλη μία φορά στο καλάθι των αχρήστων όσα έχουν συμφωνηθεί από την Ελλάδα και το κουαρτέτο, τότε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα έχει διαπράξει έγκλημα κατά της Ευρώπης και θα δικαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία στη Βαλέτα, θα ζητήσει σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για να λυθεί το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο.
Ισως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί οριστικά ο σκόπελος Σόιμπλε και οι ύπουλες και ανήθικες μέθοδοι, που χρησιμοποιεί εναντίον ενός λαού ο οποίος χρόνια τώρα ανεβαίνει το γολγοθά του, αγωνίζεται να βγει από την κρίση και να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ανεξαρτησίας της χώρας από την βάρβαρη επιτροπεία δανειστών τύπου Σόιμπλε.
Κι΄ αν ο Σόιμπλε αύριο τολμήσει να σαμποτάρει τη συμφωνία, η κυβέρνηση, αλλά και όσοι σήμερα τον καταγγέλλουν στο παρασκήνιο με διαρροές, οφείλουν να σηκώσουν ανάστημα και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Διαφορετικά κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν συνένοχοι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε