Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Bροχή 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Τα γύρισε” η κυβέρνηση για τα κλειστά επαγγέλματα

“Τα γύρισε” η κυβέρνηση για τα κλειστά επαγγέλματα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2010 | 16:59
Πρώτη δημοσίευση: 24.03.2010 | 16:59

Εάν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα η Κομισιόν θα μας σύρει για άλλη μία φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα αρχίσει ο διάλογος για το σταδιακό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μετά το Πάσχα, φαίνεται πως στην ουσία δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε μία τέτοια μεταρρύθμιση. 

Αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό, από την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα προτείνει να έχει το δικαίωμα να δίνει άδειες πχ σε φορτηγά, βυτιοφόρα, ταξί κτλ κατά βούληση. Δηλαδή η Ελλάδα φαίνεται να διαφωνεί με την ολοκληρωτική κατάργηση του ισχύοντος καθεστώτος και αντ' αυτού θέλει να έχει τον έλεγχο για το αν και πόσες άδειες θα δίνει.

Μάλιστα, η κυβέρνηση με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος ζητά να ορίζει το αρμόδιο υπουργείο την κατώτατη τιμή ναύλου του οχήματος για μεταφορά προϊόντων και προσώπων. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες φαίνονται αποφασισμένες για δυναμική λύση μη επιτρέποντας στην Ελλάδα να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Μάλιστα, οι νομικοί της Κομισιόν αναμένεται να παραπέμψουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μέχρι της 15 Απριλίου λόγω μη συμμόρφωσης με το κοινοτικό δίκαιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook