Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds; Τι είπε ο υπουργός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ορθάνοιχτο άφησε το παράθυρο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκηςακόμη και για την πώληση «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων σε ξένα funds.

Ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις παρέπεμψε στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές το αν τελικά τα “κόκκινα” δάνεια θα μπορούν να πουληθούν σε distress funds.
Ο υπουργός για πρώτη φορά δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή της δυνατότητας μεταβίβασής τους από τις τράπεζες σε funds, ακόμη και για τα “κόκκινα” δάνεια των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε σχετική ερώτηση, απάντησε πως “το θέμα είναι σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς”.

Σε ερώτηση για το νομοσχέδιο που θα αφορά τα “κόκκινα” δάνεια, είπε πως θα ετοιμαστεί στο τέλος του χρόνου.

Διαψεύδει ο Υπουργός

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, με ανακοίνωσή του, ότι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου άφησε οποιοδήποτε υπονοούμενο σχετικά με την τύχη των κόκκινων δανείων. Όπως υποστηρίζει “πρόκειται αποκλειστικά για φαντασιώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφων”.

Ο κ. Σταθάκης, μάλιστα, απέστειλε και την ακριβή σχετική αναφορά από το κείμενο της απομαγνητοφώνησης της συνέντευξης:

«Α. ΓΚΙΤΣΗ («EURO2DAY – ΕΠΕΝΔΥΣΗ»): …Και το τρίτο είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που είναι και το μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Πότε θα καταθέσετε το νόμο και ποιος είναι ο σχεδιασμός; Και εάν θα πουληθούν τελικά σε ξένα funds;

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Να ξεκινήσω από το τελευταίο. Να διαψεύσω την πληροφορία ότι θα καταθέσω νόμο μέχρι τέλος Οκτώβρη. Τα κόκκινα δάνεια είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα υπάρξει σχετική κατάθεση φυσικά του νόμου.

(…)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να επανέλθω λίγο; Δεν μου απαντήσατε αν θα πωληθούν δάνεια σε ξένα stress funds και δεν μιλάω μόνο για τα στεγαστικά ή τα καταναλωτικά, αλλά και για τα επιχειρηματικά.

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Σας απάντησα ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε