Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα κρυφά μέτρα του Μνημονίου – Είπαν και σε αυτά “ναι σε όλα”

Μπορεί κάποιοι (πολλοί) να είπαν όχι στο άρθρο 1 για τα εργασιακά, όμως εκτός από τα “ναι σε όλα” ήταν πολλά και τα “ναι” ακόμη και όσων διαφώνησαν με το -22% στους μισθούς και τα μείον στις συντάξεις

Υπάρχουν “κρυφά” μέτρα τα οποία πέρασαν στα… ψιλά και τα διάβασαν, δεν τα διάβασαν από χθες με την ψήφο των βουλευτών “πέρασαν”
Δεν αλλάζει η ζωή μόνο λόγω της υποχρεωτικής φτώχειας μέσω οριζόντιας μείωσης μιθών των νέων και συντάξεων των ηλικιωμένων, αλλά ζουν πολλά ακόμη.

Στο Δημόσιο:

10% μείωση στα ειδικά μισθολόγια, μεσοσταθμικά, κάτι που θα σημάνει μειώσεις ως και 20% για ορισμένους
Ταυτόχρονα όσοι χάσουν τη δουλειά τους μέσω εφεδρείας-απόλυσης πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που θα παίρνουν ως έφεδροι, το 60% δηλαδή του κανονικού τους μισθού θα θεωρηθεί προκαταβολή αποζημίωσης και έτσι η όποια αποζημίωση θα είναι “κουρεμένη” στο τέλος του 12μηνου της εφεδρείας.
Ταυτόχρονα στο Δημόσιο παγώνουν οι προαγωγές, ενώ και οι εσωτερικές μετακινήσεις θεωρούνται νέα πρόσληψη με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει. Βέβαιο είναι ότι θα προσμετρώνται στις προσλήψεις του δημοσίου, ρίχνοντας ακόμη πιο κάτω τις πιθανές προσλήψεις καθώς η αναλογία παραμένει στο 1/10 με τις αποχωρήσεις.

Υγεία:

Αυξάνεται η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες, θα πληρώνουμε δηλαδή όλοι πιο πολλά από την τσέπη μας.
Μπορεί να υπάρχουν παντού μειώσεις, όχι όμως για τους πολίτες.
Οι αγρότες για παράδειγμα θα δουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ να αυξάνονται.
Ταυτόχρονα μειώνεται η λίστα των φαρμάκων με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα ο γιατρός να γράψει φάρμακο εκτός λίστας και ο ασθενής να αναγκαστεί να πληρώσει το σύνολο του ποσού από την τσέπη του.
Ταυτόχρονα μειώνεται το κέρδος των φαρμακοποιών, μειώνονται οι υπερωρίες των γιατρών, αλλά και οι δαπάνες των νοσοκομείων κατά 15%.

Εφορία-φορολογία:

Για να πάψει το φαινόμενο των… παραμάγαζων στις εφορίες οι μετακινήσεις διευθυντών εφοριών και τμημάτων θα είναι συνεχείς.
Ταυτόχρονα θεσμοθετείται η πλήρης προστασία των δεδομένων όσων προβαίνουν σε καταγγελίες για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κλπ
Η λίστα οφειλετών του Δημοσίου θα δημοσιεύεται, ανανεωμένη, κάθε μήνα

Κοινωνία:

Αυξάνονται ως και 25% τα εισιτήρια
Μειώνονται τα προνοιακά επιδόματα

Δείτε το ρεπορταζ του newsit με όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το μνημόνιο και που ισχύουν είτε από σήμερα, είτε από τον ερχόμενο Ιούνιο

Τώρα αν αναζητήσει κανείς κάτι επί τις ουσίας θα βρει μόνο περικοπές. Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής την καλύτερη λειτουργία του κράτους κλπ … αναζητούνται.

Διαβάστε επίσης:
Διαβάστε τα μέτρα που ψηφίζονται με το νέο μνημόνιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε