Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα ομόλογα της ευρωζώνης απειλούν τη ρωσική οικονομία

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι οι ρωσικές τράπεζες, που υπέστησαν αρνητικές συνέπειες εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, διαθέτουν πλέον πάρα πολλά ομόλογα από την ευρωζώνη…

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη είναι δυνητική απειλή για τις ρωσικές τράπεζες, οι οποίες εφόσον οι δυτικοευρωπαϊκές χρηματαγορές κατρακυλήσουν σε ένα ποσοστό περίπου 20% μπορεί να χάσουν ως και 351 δισεκατομμύρια ρούβλια–δηλαδή 8,5 δισ.ευρώ–εάν στην ευρωζώνη εκδηλωθεί μια πολύ αρνητική οικονομική κατάσταση, έκρινε σήμερα ο κ. Σεργκέι Μοϊσέγιεφ, αναπληρωτής διευθυντής στη διεύθυνση Οικονομικής σταθερότητας στην Κεντρική τράπεζα στη Μόσχα.

“Αυτά τα χαρτοφυλάκια με ομόλογα από την ευρωζώνη, είναι μια σοβαρή απειλή” (…) “έχει ήδη ενσωματωθεί στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα το ρωσικό, άρα κάθε διακύμανση στο πρώτο θα αντανακλάται στο ρωσικό”, εξήγησε περαιτέρω.

Τέλος, ο Σεργκέϊ Μοϊσέγιεφ κατήγγειλε, ότι οι ρωσικές εμπορικές τράπεζες βοηθούν με τρόπο ενεργητικό, ώστε να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό πολύ σημαντικά κεφάλαια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε