Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τα σχέδια Αλεξιάδη για μείωση των δημοσίων δαπανών

Τα σχέδια Αλεξιάδη για μείωση των δημοσίων δαπανών

«Προχωρούμε σε μείωση των δημοσίων δαπανών, όχι όμως με μειώσεις μισθών και απολύσεις, ούτε με καταργήσεις υπηρεσιών», ανέφερε, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Θα σταματήσουμε την “άθλια” πρακτική να ενοικιάζονται κτίρια για εξυπηρετήσεις και να έχουμε άδεια καινούργια κτίρια», συνέχισε και προσέθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει μεγάλη μείωση δαπανών, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά από τα ενοίκια. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο κτίριο «Κεράνη» στη λεωφόρο Θηβών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, όπως το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).
«Το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει για το συγκεκριμένο κτίριο το μηνιαίο ποσό των 220.000 ευρώ (2,62 εκατ. ετησίως), χωρίς να το χρησιμοποιεί», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, ότι από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, χάνονται 15-20 δισ. ευρώ, κάθε χρόνο, ενώ σε ό,τι αφορά τη φορολογία των αγροτών, σημείωσε ότι με την αύξηση συντελεστών του φόρου του αγροτικού εισοδήματος προστατεύονται οι αγρότες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και κατανέμονται δικαιότερα οι φόροι στο σύνολο των αγροτών.
Χαρακτήρισε επίσης “παραφιλολογία” τις αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι υπήρξε μείωση των εσόδων, και υποστήριξε ότι τα φορολογικά έσοδα το 2015 αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 25% από 21% τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης κατηγόρησε την ΝΔ ότι επικεντρώνει την κριτική της στο τι έλεγε η κυβέρνηση προεκλογικά και όχι στο τι έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά. «Περιμέναμε να ακούσουμε την πολιτική σας πρόταση για το τι έπρεπε να γίνει και όχι για το τι είναι αριστερό και τι όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε