Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα τέσσερα αγκάθια με την τρόικα

Τα τέσσερα αγκάθια με την τρόικα

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τα έσοδα του κράτους, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι τα… βαριά χαρτιά στην ατζέντα της τρόικας με την ελληνική πλευρά να θέλει πάσει θυσία να διατηρήσει το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τους δανειστές από το Δεκέμβριο και ύστερα.

Το μεγάλο αγκάθι ακούει στο όνομα απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Η απαίτηση για 25.000 απολύσεις μένει από τη μεριά της τρόικας, ενώ η κυβέρνηση απαντά με διαθεσιμότητα και κινητικότητα.

Ως προς τα έσοδα τα οποία εμφανίζονται μειωμένα λόγω της ύφεσης το μεγάλο στοίχημα για τις δύο πλευρές είναι η αύξησή τους, όμως για την ελληνική πλευρά το κύριο ζητούμενο είναι να αποφευχθούν νέες περικοπές και μέτρα ώστε να ισοσκελίσει την απώλεια.

Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να πείσει τους δανειστές μας για την αναγκαιότητα βελτίωσης της ρύθμισης εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και την επανεξέταση ορισμένων αναποτελεσματικών μέτρων του Μνημονίου, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει η τρόικα στο κρίσιμο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων οι οποίες δεν ικανοποιούν σε κανένα επίπεδο.

Πολλά θα κριθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες με τη δρομολόγηση των εξελίξεων σε ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ και ΕΥΑΘ.

Διαβάστε επίσης:

Απολύσεις στο Δημόσιο: Πιέζει η τρόικα για νέο σχέδιο – Προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε