Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα «θέλω» της τρόικας στο επίκεντρο της συνάντησης Παπακωνσταντίνου-ΟΤΟΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το θέμα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων που θέτει το μνημόνιο με την τρόικα συζήτησε ο υπουργός Οικονομικών με το προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Συζητήθηκε επίσης η στρατηγική της κυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα και όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Κούκος, οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησαν από τον υπουργό να δημιουργηθεί ένας «ισχυρός δημόσιος πυλώνας» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προκειμένου αυτός να συμβάλει στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και για να αποφεύγονται οι εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών, είπε ο κ. Κούκος, ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στις τράπεζες, ωστόσο διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι η θέση της κυβέρνησης θα γνωστοποιηθεί μετά την έκθεση των συμβούλων, οι οποίοι θα ορισθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αποτιμήσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και να υποβάλλουν προτάσεις αξιοποίησης των συμμετοχών αυτών. Παράλληλα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι συνεχίζει να παροτρύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε στρατηγικές κινήσεις.

Όσον αφορά τις κλαδικές συμβάσεις, οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησαν να παραμείνουν ως έχουν και χαρακτήρισαν την ενδεχόμενη κατάργησή τους ως «ταφόπλακα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού». Ο κ. Κούκος είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών κατανοεί το πρόβλημα, αλλά υπερισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με το μνημόνιο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε