Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα χαράτσια ικανοποίησαν τον Ρεν-Επιστρέφει η τρόικα

Ο Φινλανδός επίτροπος ζητάει από την κυβέρνηση να πατήσει ΤΩΡΑ γκάζι για να προλάβει νέα εμπόδια που θα κάνουν την τρόικα να ”κόψει” την χρηματοδότηση μας.

”Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για φέτος” είπε στην αρχή ο Όλι Ρεν και εκτίμησε πως το κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει στην Αθήνα για να τελειώσει την αξιολόγηση της οικονομίας.

Αν εως τα τέλη Σεπτεμβρίου η ελληνική κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ΟΛΕΣ τις δεσμεύσεις της, πάντα κατά τον Ρεν, τότε και μόνο τότε θα μας δώσουν την 6η δόση και θα προχωρήσουν στο νέο πακέτο βοήθειας.

Και εκεί πέταξε μία ύπουλη ατάκα που αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες.Προειδοποιεί τα μέλη της κυβέρνησης πως : ”τώρα, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν μέχρι τέλους και να πείσουν τους εταίρους τους, έτσι ώστε να περιμένουν να ληφθεί εγκαίρως μια απόφαση από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ προτού εμφανιστούν νέα εμπόδια στη χρηματοδότηση της χώρας.”

Ο κύριος Ρεν δεν διευκρίνισε ποιά μπορεί να είναι τα νέα εμπόδια.Αν δηλαδή θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις, δηλαδή ΝΕΑ μέτρα, της κυβέρνησης, ή αν εξαιτίας της ευρωπαικής κρίσης χρέους δεν θα υπάρχουν χρήματα για την επόμενη δόση και το νέο δάνειο, όταν μάλιστα εκτίμησε πως επιδεινώνεται η κατάσταση στην Ευρώπη.

Γιατί λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Ecofin το Reuters δημοσιεύει μία απόρρητη έκθεση που προειδοποιεί για κίνδυνο νέας πιστωτικής κρίσης στην Ευρώπη, που μπορεί να εξελιχθεί σε συστημική κρίση.
”Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι εντάσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν και αυξήθηκε ο κίνδυνος για τη χρηματοδότηση των τραπεζών. Κατά συνέπεια, ο κίνδυνος μετάδοσης διαχέεται σε άλλες αγορές και άλλες χώρες και η κρίση γίνεται πιο συστημική” φέρεται να αναφέρει η έκθεση.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε