Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ταξίδι - αστραπή Κατσέλη στο Αμπού Ντάμπι

Ταξίδι - αστραπή Κατσέλη στο Αμπού Ντάμπι
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2010 | 19:10
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2010 | 18:56

Η υπουργός οικονομίας Λούκα Κατσέλη βρέθηκε στα Ην. Αρ. Εμιράτα με στόχο την αναπτυξιακή συνεργασία των δύο χωρών.

Το ταξίδι- αστραπή στο Αμπού Ντάμπι έγινε το Σάββατο και η κα Κατσέλη συνοδεύτηκε απο τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Στόχος, να διερευνηθούν οι δυνατότητες αναπτυξιακής συνεργασίας των δύο χωρών καθώς και η πιθανή συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.

    Μετά από πολύωρη ουσιαστική συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών και του πολιτισμού με τον διάδοχο του Αμπού Ντάμπι πρίγκιπα Mohamed Bin Zayed Al Nahyan και ακολούθως με τον σεΐχη Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, διοικητή της δυτικής περιοχής του Αμπού Ντάμπι, συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας και να συγκληθεί η πρώτη συνάντηση της στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες.

    Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με προσέλκυση επενδύσεων από το Αμπού Ντάμπι αλλά και με την ενεργό παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του εμιράτου. Στόχος επίσης, είναι η συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.   Διαδώστε αυτό το άρθρο