Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Δεν πουλήσαμε δάνεια σε fund του εξωτερικού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όχι μόνο δεν πούλησε δάνεια σε fund του εξωτερικού, αλλά απεναντίας αγόρασε δάνεια ύψους 4,8 εκατ. ευρώ που στο παρελθόν είχαν εκχωρηθεί στο fund, τονίζεται σε ανακοίνωσή του.

Με την ίδια ανακοίνωση “διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν ότι πουλά στεγαστικά δάνεια σε ξένα Funds” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και διευκρινίζει ότι “αντιθέτως, σε υλοποίηση απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ, του Ιουλίου 2016, επαναγόρασε τον τρέχοντα μήνα δάνεια συνολικής αξίας 4,8 εκ €, που είχαν εκχωρηθεί, στο πλαίσιο τιτλοποίησης, τον Ιούλιο του 2006 στην εταιρεία ειδικού σκοπού Grifonas Finance No1 PLC με έδρα το Λονδίνο η οποία δεν είναι Fund.

Επισημαίνει ότι προχώρησε στην επαναγορά των δανείων “προκειμένου οι δανειολήπτες να ενταχθούν στα ευνοϊκά προγράμματα ρυθμίσεων του ΤΠ&Δ. Σύμφωνα με την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση η νέα πολιτική επαναγοράς τιτλοποιημένων δανείων του, πρόκειται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια”.

Και καταλήγει τονίζοντας ότι “σε εφαρμογή του νόμου 3453/2006 και σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, η πολιτική που ακολουθούσε το Ταμείο όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να ρυθμίζει τιτλοποιημένα δάνεια, ήταν αυτά να αντικαθίστανται με άλλα, μέσω συμβάσεων επανεκχώρησης και εκχώρησης, που συνάπτονταν ταυτόχρονα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε