Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τελείωσαν τα λεφτά-Δευτέρα έρχεται η τρόικα

Τελείωσαν τα λεφτά-Δευτέρα έρχεται η τρόικα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.06.2012 | 10:52
Πρώτη δημοσίευση: 22.06.2012 | 10:44

Δραματικά άδεια είναι τα δημόσια ταμεία καθώς τα λεφτά που υπάρχουν φτάνουν για να ''περάσουμε'' μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ενώ χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 δις ευρώ για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Αυγούστου.

Απόδειξη της κατάστασης, που η λέξη έκτακτη δεν φτάνει για να την χαρακτηρίσει, είναι η ατάκα του Γιούνκερ μετά το Eurogroup :'' Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάγκης και όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευσθούν''.

Και επειδή και οι δανειστές μας βλέπουν τον ''γκρεμό'' να πλησιάζει επικίνδυνα επιταχύνουν τις διαδικασίες:

- Χωρίς καμία χρονοτριβή έρχεται στην Αθήνα η τρόικα τη Δευτέρα για να συμφωνήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στα επείγοντα μέτρα και τις δράσεις ώστε να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης
- Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα δώσει στην Ελλάδα πριν από το τέλος Ιουνίου το 1 δις ευρώ της πετσοκομμένης δόσης του Μαΐου

Ο πρόεδρος του Eurogroup δίνει το στίγμα του κατεπείγοντος τονίζοντας με έμφαση πως τα νέα στοιχεία που θα αντλήσει η τρόικα θα ενσωματωθούν σε μια επικαιροποιημένη συμφωνία με την Ελλάδα που θα αφορά στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Δηλαδή για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλάει για περικοπές και μεταρρυθμίσεις.
''Η τρόικα θα πρέπει να συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση στα επείγοντα μέτρα και τις δράσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης''.

Και η αγωνία για τα άδεια Δημόσια Ταμεία μετατρέπεται εύκολα σε εφιάλτη εαν αναλογιστεί κανείς πως για να πληρωθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις του Αυγούστου θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 4 δις ευρώ, που πολύ απλά τώρα δεν υπάρχουν.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης : Το πρώτο... δώρο! – Μας δίνουν το 1 δισ. ευρώ...

Η τρόικα θα μας στείλει στη δραχμή;


   Διαδώστε αυτό το άρθρο