Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τελεσίγραφο Βρυξελλών για την ψήφιση των μέτρων- “Ολέθριο λάθος η πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας”

Τελεσίγραφο Βρυξελλών για την ψήφιση των μέτρων- “Ολέθριο λάθος η πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας”

– Η Ευρωζώνη παράλληλα εκφράζει επιφυλάξεις για την αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων
– Οι δανειστές μας θεωρούν οτι είναι αναγκαίος ένας ανασχηματισμός
– “Η απόφαση για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου εξαρτάται απο την ίδια”

“Ολέθριο σενάριο χωρίς επιστροφή” θα είναι ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας θεωρούν οι Βρυξέλλες που στέλνουν σαφές μήνυμα στην Αθήνα για υπερψήφιση των μέτρων και υποστηρίζουν ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την ταχεία προώθηση του κυβερνητικού έργου, με ενεργό συμμετοχή -με πολιτικά πρόσωπα- των κομμάτων που θα συνθέτουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, χωρίς να το δηλώνουν επισήμως, εκτιμούν ότι ένας ανασχηματισμός με «όσους θέλουν να προχωρήσουν» είναι αναγκαίος ώστε τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα να τεθούν προ των ευθυνών τους, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δισταγμούς για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Το κλίμα για την Ελλάδα έχει επιδεινωθεί λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που είχε ως αποτέλεσμα να ανατρέψει τους αρχικούς -θετικούς για τη χώρα μας- σχεδιασμούς του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για επίσπευση της απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της δόσης.

Η Ευρωζώνη ασκεί πιέσεις προς τα κόμματα συνεργασίας, ενόψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση-ανάσα για την Ελλάδα στην «οριακή» ημερομηνία της 12ης Νοεμβρίου εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα.

Απο την Κομισιόν δηλώνουν πως «η έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης είναι διπλής κατεύθυνσης, από την Ελλάδα κατ’ αρχήν που πρέπει να πράξει τα δέοντα και από την Ευρωζώνη που δηλώνει έτοιμη για στήριξη υπό την προϋπόθεση της τήρησης των συμφωνηθέντων».

Διαβάστε

Δραματικό μήνυμα Στουρνάρα: “Ένα λάθος και θα έρθει άτακτη χρεοκοπία”
 

Σόιμπλε: Ναι στην επιμήκυνση αν χρειάζεται

Αδιανόητο γερμανικό δημοσίευμα: “Το Eurogroup θα επιβάλει τα μέτρα και χωρίς την έγκριση της Ελληνικής Βουλής”


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε